Тази сутрин в Краков гражданин на Украйна организира акт на самозапалване. Той отишъл

...
Тази сутрин в Краков гражданин на Украйна организира акт на самозапалване. Той отишъл
Коментари Харесай

Украинец се самозапали в Полша, в критично състояние е

Тази заран в Краков жител на Украйна провежда акт на самозапалване. Той отишъл в постройката на генералното консулство на Украйна и се опитал да се самоубие. 

„ Днес към 7:50 сутринта човек, който се редеше на опашка в украинското консулство на улица Биелина-Пражмовски в Краков, ненадейно стартира да се държи неразумно, извика няколко лозунга на украински, след което се заля със запалимо вещество и се самозапали. Полицейският патрул, които са били на промяна при консула, дружно са потушили огъня със очевидец “, казаха от воеводското полицейско ръководство в Краков, оповестява изданието UAinKrakow.pl.

Други медии съобщават, че мъжът е извикал апел към съгражданите си в Полша да се върнат в Украйна и да я пазят.

" Той се обърна към украинските мъже, събрали се пред консулството. По някое време, най-вероятно в символ на митинг, се заля със запалимо вещество и се самозапали. След това стартира да бяга ", написа изданието.

Жертвата е 53-годишен жител на Украйна. Свидетели извикали кола за спешна помощ на мястото. Мъжът е откаран в болница в сериозно положение.

Служителите на реда откриват събитията към случая и разпитват очевидци.

Според говорителя на външното министерство Олег Николенко мъжът е в сериозно положение.

" Гражданинът е откаран в болница в тежко положение. Сега лекарите му оказват незабавна здравна помощ. Състоянието на украинеца е сериозно ", сподели той. Николенко осведоми, че Генералното консулство управлява даването на здравна помощ на жителя и открива контакт с околните му.

38% от украинците, напуснали страната поради огромната война с Русия, желаят да останат в Полша. Това сочат резултатите от изследване на интернационалната организация по заетостта Gremi Personal.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР